Lindas kalla räkpaj

Serverar: 8 portioner

Jättegod paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 125 gram kesella lätt
  • 50 gram flytande margarin
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 kg räkor (med skal), hackas (fast utan skal förstås)
  • 1 brk krabba, 200 gram eller crabbsticks, hackas
  • 2 brk röd kaviar á 60 gram
  • ½ dl finhackad gräslök
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • Till garnering
  • Räkor
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.Låt vila i kylen minst 30 min. Klä en pajform (24 cm i diameter) med degen. Grädda skalet i 200 grader tills det ser färdigt ut. Du kan självklart göra vilken pajdeg du själv känner. Ta din favorit, och fyll med denna goda fyllning!
    2. Blanda ihop ingredienserna och lägg fyllningen i kallt skal. Garnera med räkor, dill och citron. Ställ i kylen en stund innan servering.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben