Linfröbullar

Serverar: 6 portioner

Goda bullar som inte innehåller något vanligt mjöl.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1½ dl mandelmjöl
  • ½ dl krossade linfrön
  • ½ dl pofiber
  • 1 msk havrekli
  • 1 krm mald kardemumma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en muffinsplåt eller ställ fram 6 stora muffinsformar på en bakplåt, gärna dubbla så blir det stadigara om du inte har muffinsplåt.
    3. Vispa äggen med elvisp 1-2 minuter tills de blir fluffiga. Tillsätt fiberhusk och vispa ihop snabbt. Låt stå 5 minuter och svälla.
    4. Tillsätt mandelmjöl, linfrön, pofiber, havrekli och kardemumma. Blanda ordentligt och vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
    5. Fördela smeten på plåten/ i muffinsformarna. Grädda i 16-18 minuter. Förvara brödet i kylen.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben