Mamma Mias morots och linfröbullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Himmelskt gott och saftigt matbröd!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 rivna morötter
  • 50 g margarin
  • 5 dl rågsikt
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • 1 dl linfrö
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Tag fram margarinet och låt det bli rumsvarmt. Rör ut jästen i ljummet vatten (37 grader). Tillsätt salt, flytande honung, de rivna morötterna och margarin. Blanda i rågsikten och vetemjölet. Arbeta samman tills degen blir smidig ca 7-10 minuter för hand eller ca 5 minuter i maskin.
    3. Jäs ca 60 minuter.
    4. Tag upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i ca 20 bitar och rulla dem till bullar. Pensla bullarna med vatten och vänd dem i linfröna. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och jäs ca 30 minuter utan bakduk.
    5. Grädda 10-15 minuter mitt i ugnen. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben