Mammas morötter på nytt sätt

Serverar: 4 portioner

Stuvade morötter åt man så mycket förut. Vart tog de vägen? Morötter är ju så nyttigt och gott! Här kommer en ny variant på stuvade morötter.

Ingredienser

  • 6-8 (ca 500 g) medelstora morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • salt
  • pepparmix
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • bladpersilja
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och hyvla morötterna i tunna skivor. Skala och grovhacka lök och vitlök.
    2. 2. Bryn matfettet i en traktörpanna. Lägg ner morötter, lök och vitlök. Salta och peppra. Låt alltsammans fräsa tills morötterna är halvmjuka, 4-5 minuter.
    3. 3. Tillsätt crème fraiche och låt rätten småputtra någon minut tills morötterna är mjuka. Strö över rikligt med bladpersilja.
    4. 4. Servera med en stekt eller grillad korv eller en köttbit som exempelvis biff, kotlett eller kassler. Bjud eventuellt kokt potatis, pasta eller bröd till om du vill ha det extra matigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (14)

    vanillalover 29 mars 2008

    UNDERBART GOTT! Älskar annars stuvade morötter, men detta klår det med hästlängder! Slängde dock det i en ugnsfast form med riven ost över en liten stund (det e ju trots allt lördag idag... *ler*) /Marie

    LarsII 1 december 2008

    Absolut perfekt. Ditt recept ger stuvade morötter en extra chans. Säkert rätt att hålla det enkelt också men ska testa med purjolök istället för gul lök nästa gång.

    aTeresea 3 april 2009

    En klar femma! Riktigt gott samtidigt som det är väldigt nyttigt.

    gummsen 20 augusti 2009

    Kan bara säga mums stekte kotletter och hade till, det här kommer göras fler gånger. En klar 5:a!

    The_mama97mia 20 augusti 2009

    Låter både gott o väldigt enkelt, jag gillar inte stuvningar med mjöl i. Det här blir det snart. Har köpt på mig massa goda färska morötter idag. Tack för tipset! /Mia som inte ger betyg då jag inte provat än, ska försöka komma ihåg det när det blir av.

    Disen 27 januari 2011

    Oj! vad gott det här var. Bra alternativ till de vanliga stuvade morötterna. Du får en 5:a för den här rätten.

    Manett 28 januari 2011

    Så kul att hitta detta underbara recept här, har haft detta på menyn några år. Det är en av våra favoriträtter här hemma - och tillsammans med ugnsstekta syrliga isterband har detta till och med blivit en modern husmanskost som släkt och vänner vill bli bjudna på. Ryktet sprider sig om dessa härliga morötter :) Jag brukar förutom pepparmix också ha lite citronpeppar i. Du har många trevliga recept i din kokbok, så jag tittar in snart igen.

    littlejohn 10 februari 2011

    Det här var jättegott och lite annorlunda. Kommer att göras många fler gånger. En klar 5 kommer här!

    evachevy 26 juli 2011

    trodde jag gjorde en stor sats, men det blev ändá för lite..:) Femetta!!

    jojjeahl 18 januari 2012

    Letat efter en stuvning på morötter länge, Tack!

    emmaharaldson 9 maj 2012

    Ååååååå vad gott detta var! Helt otroligt vad dessa smakade bra!

    svengelsk 29 oktober 2012

    Jättegott. Gjorde samma sak med rödbetor och tillsatte riven pepparrot i sista minuten. Det behövs rätt mycket för pepparrotssmaken avtar när maten är varm.

    mumsan 24 januari 2013

    överraskande gott!

    rosatalo 27 april 2013

    Det här gillades, enkelt och gott tillbehör, kokade inte morötterna helt mjuka utan lät de vara lite al dente.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben