Bullarna blir fiberrika och får ett gott tuggmotstånd av linfröna.
Ingredienser
½ dl linfrön
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 tsk salt
7 dl grahamsmjöl
Ca 4 dl lantvetemjöl
Instruktioner
Koka linfröna i vattnet under lock i ca 5 minuter. Låt det sedan svalna till ca 37 grader. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Forma degen till en smal längd och dela den i 20 bitar.
Lägg bitarna, med snittytan uppåt, på plåt. Jäs i ca 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.