Linfröbullar

Serverar: 20 portioner

Bullarna blir fiberrika och får ett gott tuggmotstånd av linfröna.

Ingredienser

  • ½ dl linfrön
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl grahamsmjöl
  • Ca 4 dl lantvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka linfröna i vattnet under lock i ca 5 minuter. Låt det sedan svalna till ca 37 grader. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
    2. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Forma degen till en smal längd och dela den i 20 bitar.
    4. Lägg bitarna, med snittytan uppåt, på plåt. Jäs i ca 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben