Linfröbullar

Serverar: 25 portioner

Nyttiga och enkla frukostfrallor

Ingredienser

  • DEL 1
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1/2 del vetegroddar eller någon form av kli
  • 1 1/2 msk kummin
  • 1/2 dl olja eller 50 gr margarin
  • 1/2 l kokande vatten
  • 2 msk av något sött - sirap, honung, strösocker, farin
  • DEL 2
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 pkt jäst
  • 1/2 l ljummet vatten
  • ca 16 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna i DEL 1. Slå på det kokande vattnet och låt stå tills allt svalnat, minst 30 min. Tillsätt ingredienserna i DEL 2 och låt degen jästa i 30 min. Den ska vara lite kladdig men ej hård. Bakningen: 1. Mjöla bakbordet innan du stjälper upp degen 2. Arbeta in ca 1 1/2 dl vetemjöl och forma degen till två "limpor" 3. Dela varje limpa i 12 skivor, ca 1,5 cm tjocka 4. Lägg bullarna på 2 smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar. Man kan rulla till fina bullar men jag brukar bara lägga dem med snittytan upp 5. Jäs i 30 min 6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 min 7. Låt svalna på galler under bakduk

    Liknande recept

    1 h 45 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben