Linfröbullar

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Gjorde de här på jobbet och tyckte de blev bra..

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 250 g Kesella Mager eller Gourmet
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ dl linfrö
  • 1,3-1,5 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bakbunke och rör ut med lite av den ljumma degvätskan.
    2. Tillsätt resten av vattnet, Kesella Mager, salt, socker, grahamsmjöl, linfrö och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en deg.
    3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma runda bullar. Lägg dem på en smord plåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 min.
    5. Grädda i ugn ca 250 grader i 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wish_ug 21 januari 2009

    Kan man använda smör/margarin istället för kesella? =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben