Lingongelé

Superenkelt recept på jättegod lingongelé!

Ingredienser

  • 3 liter lingon ( färska eller frusna )
  • 1 kg socker
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Koka lingonen med vattnet tills du märker att lingonen gått ordentligt sönder och " töms " på innehåll. Sila genom durkslag, kläm efter så att bara skalen blir kvar i durkslaget. Tillsätt sockret i lingonsaften, rör om tills det smälter. Häll tillbaka i kastrullen. Koka upp bara så mycke att det börjar bubbla. Häll i glasburkar.
    2. Viktigt: Låt stå i rumstemperatur över natten utan lock, annars tjocknar inte gelén. Sätt på locken följande dag och förvara gelén kallt. Jättegott med både kött, fågel och fisk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben