Rosmarinstekt fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En otroligt god och lättgjord rätt

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 3 dl köttbuljong (vatten + fond)
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 2 msk soja
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 30 g ädelost
  • Lingongelè
  • 200 g vinbärsgelé (1 burk)
  • 4 msk lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Lingongelè: Smält gelèet i en kastrull. Blanda ner lingosylten och häll upp i glas att stelna igen. Ställ gelèet kallt.
    2. Bryn filèn i smör i en stor stekpanna. salta, peppra och strö över rosmarin. Lägg den på en plåt. Stick in en kött termomoter i den tjockaste delen. Filèn är klar när innertemperaturen är 70 grader efter ca 25 minuter.
    3. Sås. Vispa ihop alla ingredienser utom ädelost i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 minuter. Smula ner osten, maka av med salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera med råstekt potatis, sås. Garnera ev med färsk rosmarin

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben