Lingonkaka

Serverar: 16 portioner

Den mjuka kakan blir extra saftig av lingonsylt och den vaniljdoftande glaseringen som breds ut över toppen. Garnering med hela osötade lingon gör sitt för att ge syrlig saftighet.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl rostade solroskärnor
  • Garnering
  • 1 burk kesella
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk honung
  • 1 dl frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, vaniljsocker, kanel och sylt.
    3. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor.
    4. Häll smeten i en smord bröad form, ca 24 cm i diameter.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna. Rör ihop kesella, vanilj och honung och bred över kakan. Garnera med frysta lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben