Lingonkaka med havretäcke

Serverar: 12-15 portioner

Tid: 1 timme

Enkla att göra. Väldigt goda

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl lingonsylt
  • 1 msk socker
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • Instruktioner

    Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form typ liten långpanna. Grädda i 175¤ ca 30 minuter. Fräs smör, socker och havregryn i en kastrull. Ta ut kakan efter 30 minuter. Öka värmen till 200¤ Bred på lingonsylten och täck med havrefräset. Grädda ytterligare ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Alllis 22 juli 2011

    En överraskande god kaka. Hela familjen gillade den. Kommer absolut att baka den här kakan igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben