Ingredienser
Pajdeg
4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
200 g smör eller margarin
3 msk vatten
Fyllning
1 kg bland-, fläsk- eller nötfärs
2 gula lökar
olivolja till stekning
1 brk krossade tomater
200 g tomatpuré
1 msk socker
1 msk torkad basilika
3 msk Sambal Oelek
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
Täcke
5 dl riven ost
3 dl havregryn
1 ägg
1 dl mjölk
Jättegott! För mej som älskar havregryn var detta en upplevelse!! Den dög gott åt resten av familjen oxå... Jag gjorde den lite barnvänligare genom att byta sambal oelek mot 1 msk var av ketchup, grönsaksfond & kalvfond. Extra gott med crème fraiche till... Pajdegen kommer jag att använda till andra pajer oxå!
Wow vilken god paj, fick känslan av toscaäppelpaj med all den goda havren. Högsta betyg från hela familjen 4 personer.
Mums:) god vardagspaj, helt smaskens.
Blev bjuden på denna underbara paj idag och jag bad genast om receptet! Denna paj måste jag äta fler gånger!
Gott, även barnen åt!