Lingonkaka

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

En favorit som jag gärna gör nu när frysen ska rensas inför den nya bärsäsongen. Den går lika bra att göra på lingon som på rödavinbär. Med mjukrörd vaniljglass till blir den supergod!

Ingredienser

  • 1 hg margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3-4 dl lingon eller vinbär
  • 3 msk socker
  • ½ msk maizena mjöl
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till degen i matberdaren. Platta ut degen i en pajform med låg kant. Grädda i ugn 200 gr i ca 20 min.
    2. Sänk värmen i ugnen till 175 gr.
    3. Lägg bären ovan på pajskalet. Blanda socker och maizena och strö blandningen på bären. Grädda detta i ca 15 min.
    4. Låt svalna något och servera med mjukrörd vaniljglass.
    5. Gott som efterrätt eller till eftermiddags kaffet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben