Lingonkaka med mandel, kokos och kardemumma.

Servera den här kakan till kaffet eller med vaniljglass som dessert.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 påse hackad mandel, á 50 g
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 dl lingon, färska eller frysta
  • ½ dl kokos
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, mandel, bakpulver, ½ dl socker, kardemumma och smör till en smulig massa. Vispa ihop ägget med mjölken, rör ner och blanda så slätt det går.
    2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 20 gånger 20 cm. Strö över lingonen och resten av sockret blandat med kokos.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
    4. Låt svalna och skär i ganska små bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben