Lingonkakor

Snabba kakor med traditionell smak som passar till alla tillfällen!

Ingredienser

  • 5.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1.5 dl florsocker
  • 300 g kallt smör
  • 0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)
  • Fyllning
  • 0.33 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.
    2. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
    3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.
    4. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
    5. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
    6. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
    7. Tryck en grop med fingret i mitten av kakorna. Klicka i lite lingonsylt.
    8. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills kakorna fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben