Lingonkakor
Snabba kakor med traditionell smak som passar till alla tillfällen!
Ingredienser
5.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300 g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)
Fyllning
0.33 dl lingonsylt
Instruktioner
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.
Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck en grop med fingret i mitten av kakorna. Klicka i lite lingonsylt.
Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills kakorna fått lite färg.
Liknande recept
Lingonkaka med kanel
10-12
Karins Lingonkaka
5
10-15
2
Lingonkaka i långpanna
5
2
Kanel- och lingonkaka
1 h
12-14
Äppel- och lingonkaka med valnötter - diabetiker
1
Kanel- och lingonkaka
14
Lingonkaka
5
45 min
6
Lingonkaka
16
Lingonkaka
40 min
5-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!