Lingonlimpa

Ännu en variant.

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn
  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 dl krossade linfrön
  • 1-2 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • ½ dl sirap
  • 1,5 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Smörj en avlång form, 1,5 liter.
    3. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk, sirap och lingonsylt. Blanda till en deg och häll den i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Pensla brödet med ljummet vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben