Lingonpaj från Dalsland.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Lingonsylt kan ersättas med bär och frukt. Sockra lätt och strö över 1 msk potatismjöl. Svarta och röda vinbär är ljuvliga till.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 200 grader. Smör och socker rörs samman. Ägget, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver blandas i. Ta ifrån sju rullade längder deg, klä en pajform, gärna med löstagbar botten, täck med lingonsylt och lägg längderna i rutmönster ovanpå och gräddas 20-25 min, sänk värmen något efter 10 minuter. Servera med vispad grädde alt. mjukrörd vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben