Lingonparfait med kyld ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Läskande dessert

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 100 g rensade lingon
  • Till såsen
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald ingefära
  • Instruktioner

    1. Snitta och skrapa ut det svarta innehållet i vaniljstången. Blanda med äggulor och florsocker som sedan vispas kraftigt över mycket låg värme. Smeten ska bli fluffig och drygt fingervarm ca 50 grader.
    2. Ta kastrullen från värmen men fortsätt vispa tills tempen sjunkit till ca 20 grader. Ett kallt vattenbad gör att det går snabbt.
    3. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med lingonen. Klä en kakform eller liknande med plastfilm. Häll i smeten och frys in. Blanda grädde, smör, strösocker och sirap i en kastrull, värm under upprörning så att allt smälter samman. Tillsätt vaniljsocker och mald ingefära. Kyl såsen innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben