Lingonsaft

God

Ingredienser

  • 2 l (1kg) lingon
  • 5 dl vatten
  • 5-6 dl strösocker per liter avrunnen saft
  • 1 rågat krm natriumbensoat per liter avrunnen saft
  • Instruktioner

    Koka upp vatten i en gryta. Lägg i bären. Låt koka 10 minuter. Kläm sönder bären mot grytans kanter. Häll massan i en silduk och låt den självrinna ca 30 minuter. Mät saften. Blanda i sockret och låt saften koka 5-10 minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma. Rör ut natriumbensoatet i lite av saften och blanda i uner omrörning. Häll upp i rena, varma flaskor. Fyll ända upp och tillslut väl. Låt kallna. Förvara svalt och mörkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Letty 26 augusti 2011

    Mycket god saft. Jag droppade i lite pressad citronsaft också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben