Linguine med musslor

Serverar: 4 portioner

Receptet är från MAT. Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti. Smaskigt med musslor och vin!

Ingredienser

  • 500 g linguinepasta, färsk
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 bladpersilja, knippor
  • 1 röd chili, t.ex. spansk peppar
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 dl torrt vin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ citron
  • Instruktioner

    1. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.
    2. Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.
    3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 2-3 min. Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.
    4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben