Lins och lökgryta

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt, snabbt och smalt. Gör gärna storkok, fryser in och har i matlådan.

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 6 dl vatten
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, i tärningar
  • 1 gul paprika, i tärningar
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk oregano
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl ris
  • Instruktioner

    1. Koka linserna i 6 dl vatten i 20 minuter. Slå bort ev vätska. Fräs all lök i olja i en stekpanna. Tillsätt morötter och paprika som får fräsa med i någon minut. Rör ner linser, kanel, oregano, buljongtärning och vatten. Krydda ev med salt och peppar.
    2. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben