Lins- och morotssoppa med knapriga brödkrutonger

Serverar: 4-6 portioner

Denna vintersoppa värmer dig gott i mörkret. Röda linser är snabbkokta och perfekt att ha i soppor. Du kan även använda färdigkokta linser.

Ingredienser

  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 schalottenlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • 2 skivor grovt bröd
  • ½ msk smör
  • Kryddkrasse
  • Lite rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morötter, lök och ingefära. Hacka löken och ingefäran. Skär potatis och morötter i bitar.
    2. Hetta upp smör och olja och stek löken. Lägg i potatis och morötter tillsammans med ingefäran.
    3. Häll på vatten, grönsaksbuljongtärning och den koncentrerade apelsinjuicen och lägg i linserna. Låt koka ca 20 minuter tills potatis och morötter är mjuka.
    4. Skär brödet i tärningar och stek dem i smör. Kör soppan i matberedaren tillsammans med grädde. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera soppan med klippt kryddkrasse, lite rivet apelsinskal och brödkrutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frele1 23 januari 2015

    Låter väldigt gott, och intressant med apelsinjuice! Ska absolut testa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben