Linser från Sri Lanka

Ett recept som jag har fått från en bekant som kommer från Sri Lanka.

Ingredienser

  • 40 ml olja
  • 2 medelstora lökar, skurna i tunna skivor
  • 2 små röda chilipeppar frukter, finhackade
  • 2 tsk torkade räkor
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 5 dl röda linser
  • 4 curryblad
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 1 kanelstång
  • 10 cm färsk citrongräs
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en medelstor gryta. Lägg i lök och stek på medelstarkvärme i 10 min, eller tills löken är mörkt guldbrun. Lyft ur hälften av löken och spara till garneringen.
    2. Tillsätt chili, torkade räkor och gurkmeja och stek i två minuter. Rör ner linser,curryblad,kokosmjölk,buljong,kanelstång och citrongräs. Koka upp, skruva därefter ner värmen och sjud utan lock i 45 minuter. Lyft ur kanelstången och citrongräset och garnera med löken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben