Linsgryta med aubergine

Serverar: 4 portioner

En underbart krämig vegetarisk gryta som doftar och smakar himmelskt!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 aubergine, ca 250 g, tärnad
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 400 g kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl kokta linser, gärna gröna (tetra)
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 minuter, rör om då och då. Pudra över curry, ingefära och koriander. Häll i kokosmjölk, krossade tomater och vatten. Lägg i buljongtärningen. Låt småputtra ca 10 minuter. Tillsätt linserna. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera grytan till det kokta riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben