Linspasta med pesto, tomater och mozzarella

Serverar: 2 portioner

Linspasta är både gott och nyttigt. Självklart kan man även använda vanlig pasta till detta recept. Kyckling kan uteslutas helt.

Ingredienser

  • 6 dl linspasta, valfri sort
  • 1 liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 cocktailtomater
  • 190 g röd eller grön pesto
  • 100 g mozzarella
  • 1 msk olivolja
  • 1 stekt kycklingfilé skuren i bitar
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skölj cocktailtomater och dela dem på mitten. Fräs lök, tomater och vitlök i olja i panna ca 3-4 minuter. Skär mozzarellaosten i mindre bitar. Häll över pastan i ett durkslag och häll ned peston, grönsaksblandningen och kycklingen i kastrullen. Värm upp peston, tillsätt mozzarellaosten och vänd ner pastan.
    2. Lägg upp på varma tallrikar, strö över strimlad basilika och mal över svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben