Lisbeths fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod fläskfilégratäng. Mina barns favorit.

Ingredienser

  • 1 stor fläskfilé, ca 600 g
  • smör till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk blandsvamp eller kantareller
  • 1 burk vit sparris
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 1 dl kryddig chilisås
  • ostskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva fileén, stek skivorna några minuter i smör, salta och peppra och lägg dem i en ugnsform. Skär baconen i bitar och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper och strö dem sedan över köttet. Låt svampen rinna av och fräs den en stund i smör. Salta och peppra och strö den i formen Skär sparrisen i bitar och lägg i formen. Blanda grädden med chilisåsen till önskad styrka och klicka över. Täck med ostskivor och grädda i ugnen tills ytan får fin färg, ca 20 minuter Kokt potatis och sallad är gott till.
    2. Tips! Använd gärna färska champinjoner istället för burksvamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 19 augusti 2009

    Ja vad ska man skriva, kan det bli bättre? NEJ. Kan jag ge mer än 5 poäng. Jag borde, ha ha. Men det går inte.

    Bowmore 28 juli 2011

    Hej. Bestämde mig för att laga mat till frugan idag, så jag bad henne välja något hon ville ha och hon valde då detta receptet. Sagt o gjort, jag satte igång. Serverade iof ris till och använde kantareller. Vi både tyckte mycket om resultatet, så ett stort tack för detta. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben