Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel
Serverar: 8 portioner
Lyxig kålsallad med goda smaker.
Ingredienser
2 dl frysta lingon
Ca 500 g rödkål
15 brysselkål
1 apelsin
2 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
½ dl olja
Salt
Svartpeppar
1 dl hel skalad mandel
½ kruka persilja
Instruktioner
Tina lingonen. Koka upp 3 liter vatten i en kastrull. Ansa och strimla röd- och brysselkålen fint. Lägg kålen i ett durkslag. Häll vattnet över kålen, se till att vattnet fördelas över all kål. Låt den stå några minuter. Skölj kålen kall och pressa ur allt vatten.
Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Mixa lingon, apelsinsaft- och skal, honung, vinäger och olja till en dressing. Vänd kålen i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Lägg kålen i en skål eller på ett fat.
Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka den sedan grovt. Hacka persiljan, strö den och mandeln över kålsalladen.