Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

Serverar: 8 portioner

Lyxig kålsallad med goda smaker.

Ingredienser

  • 2 dl frysta lingon
  • Ca 500 g rödkål
  • 15 brysselkål
  • 1 apelsin
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl hel skalad mandel
  • ½ kruka persilja
  • Instruktioner

    1. Tina lingonen. Koka upp 3 liter vatten i en kastrull. Ansa och strimla röd- och brysselkålen fint. Lägg kålen i ett durkslag. Häll vattnet över kålen, se till att vattnet fördelas över all kål. Låt den stå några minuter. Skölj kålen kall och pressa ur allt vatten.
    2. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Mixa lingon, apelsinsaft- och skal, honung, vinäger och olja till en dressing. Vänd kålen i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Lägg kålen i en skål eller på ett fat.
    3. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka den sedan grovt. Hacka persiljan, strö den och mandeln över kålsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben