Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor

Serverar: 4 portioner

Denna underbara och snabba sallad har jag serverat nu ett par gånger i sommar, och det slår aldrig fel, det blir alltid helt slut på den.

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 5 ägg
  • 250 g haricots verts
  • 1 paket kidneybönor, 380 g
  • 1 rödlök
  • 2 burkar tonfisk à 180 g
  • 1 dl oliver
  • Svartpeppar
  • Dressing
  • 1 ½ msk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen, skär den i grova bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och håll potatisen varm. Hårdkoka äggen, spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
    2. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken.
    3. Blanda senap, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, socker och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda ner lök, haricots verts och kidneybönorna i dressingen och låt marinera i 5 minuter.
    4. Fördela potatisen på tallrikar. Toppa med de marinerade bönorna och tonfisken. Garnera med äggklyftor och oliver. Mal svartpeppar över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben