Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor
Denna underbara och snabba sallad har jag serverat nu ett par gånger i sommar, och det slår aldrig fel, det blir alltid helt slut på den.
Ingredienser
900 g fast potatis
5 ägg
250 g haricots verts
1 paket kidneybönor, 380 g
1 rödlök
2 burkar tonfisk à 180 g
1 dl oliver
Svartpeppar
Dressing
1 ½ msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
1 tsk socker
3 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
Instruktioner
- Skala potatisen, skär den i grova bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och håll potatisen varm.
Hårdkoka äggen, spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
- Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av.
Skala och skiva löken.
- Blanda senap, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, socker och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget.
Blanda ner lök, haricots verts och kidneybönorna i dressingen och låt marinera i 5 minuter.
- Fördela potatisen på tallrikar. Toppa med de marinerade bönorna och tonfisken. Garnera med äggklyftor och oliver.
Mal svartpeppar över.
Liknande recept
Kommentarer (0)