Ljummen potatissallad med senapsvinägrett

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabbt enkelt och Du tar vad som finns hemma. Du kan byta ut sallad, gurka osv mot färska rotsaker Den längsta tiden är att koka potatisen och få den lagom ljummen

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 msk grovkornig skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1-2 msk balsamvinäger (helst vit)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Blanda i de grönsaker Du har hemma/gillar bäst, t ex
  • tomater, fetaost, strimlade sockerärter, rödlök
  • gräslök, gurka, skärbönor, lätt förvälld sparris och rädisor, purjolök, dill
  • Instruktioner

    Koka potatisen och låt den ånga av. Blanda senap med vinäger och vispa i oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Häll potatisen i en skål, tillsätt grönsaker/rotfrukter efter smak och tycke och blanda ordentligt (om Du väljer mellan skålar...ta den större). Låt var och en ringla över dressingen efter egen smak. Servera till grillat fläskkött, rökt eller grillad fisk eller varför inte bara rökt skinka eller fetaost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben