Ljummen sallad med matvete, äpple och kantareller

En god sallad precis som den är, men också ett gott tillbehör till grillad kyckling. Syran i äpplet är frisk till de nystekta smöriga kantarellerna.

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 250 g kantareller
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • Ca 150 g getost
  • Rödvinsvinägrett
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Finhackad timjan
  • Instruktioner

    1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna något.
    2. Dela kantarellerna om de är stora. Stek dem, hälften åt gången, i smör på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Tärna äpplena och hacka löken och fräs det i stekpannan. Blanda matvete, kantareller, äpple och lök.
    3. Blanda vinäger, olivolja, salt och peppar till en vinägrett. Häll den över salladen. Strö över finhackad timjan. Servera salladen med getost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben