Lök- och fänkålspaj

Serverar: 8 portioner

En vegetarisk, matig paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella
  • Fyllning
  • 3 medelstora gula lökar
  • 2 fänkål
  • Smör till stekning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk franska örtkryddor
  • Salt
  • Peppar
  • 4 ägg
  • 1 3/4 dl kesella
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl och rör i Kesella. Arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i kylen 30 minuter.
    3. Fyllning: Skala lökarna och skär dem i skivor. Skär fänkålen i strimlor. Fräs allt i lite smör i en gryta några minuter. Krydda med vitlök, örter, salt och peppar.
    4. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
    5. Vispa ihop ägg, Kesella och grädde. Fyll skalet med grönsakerna och häll över äggsmeten. Sänk värmen till 175 grader. Sätt in pajen i nedre delen av ugnen och grädda ytterligare ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingalena52 14 augusti 2013

    Supergod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben