Lök och senapsbiff med fyllda tomater

Serverar: 4 portioner

GI-middag

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff
  • 2 gula lökar
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1 msk cidervinäger med senapssmak
  • 1 tsk soja
  • 4-5 droppar tabasco
  • 1 äggula
  • 1 msk smör
  • 4 stora tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 10 st urkärnade svarta oliver
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Grovkrossad svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Skär ett lock på varje tomat. Ta ur tomaternas innehåll med sked. Hacka det urtagna tomatköttet och oliverna. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt oliver och citronsaft och krydda med salt och peppar Fyll tomaterna med blandningen och strö över osten. Baka i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
    2. Skala och hacka löken. Blanda ihop senap, vinäger, soja, tabasco och äggula. Stryk ut blandningen på biffarna. Strö över den finhackade löken och tryck till så att den fastnar ordentligt i blandningen. Stek biffarna med löksidan neråt i smör på svag värme tills de är gyllenbruna. Vänd och stek på andra sidan. Servera med tomaterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben