Lök- och skinkmuffins

Serverar: 12 portioner

Muffins hör inte bara hemma på det traditionella kaffebordet. Dessa matmuffins passar utmärkt att servera till en fräsch sallad eller en varm soppa.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk matolja
  • 3 dl mjölk
  • 75 g rökt skinka
  • 125 g mozzarellaost
  • 12 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt olja och mjölk. Arbeta snabbt samman allt till en smet.
    2. Skär den rökta skinkan och mozzarellaosten i små bitar. Pressa ner vitlöksklyftorna i smeten. Rör ner skinka, mozzarella, parmesanost, paprikapulver, svartpeppar och salt i smeten.
    3. Smörj en muffinspanna. Fördela smeten i pannan.
    4. Grädda muffinsen i den nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.
    5. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt lyfts ur muffinspannan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben