Lökfalu på fat

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Korvrätter kan vara mycket aptitliga om man bara tillagar dem med omsorg. Det här blir verkligen jättegott. Bekvämt är det dessutom att kunna laga hela middagen på ett enda fat i ugnen.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • smör eller margarin till formen
  • 2 dl riven ost, ca 100 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm timjan
  • 1 dl mjölk
  • 400 g falukorv
  • Instruktioner

    1. Borsta och skala potatisen. Skär den i mycket fina strimlor. Skala och skiva löken. Skölj och strimla purjolöken.
    2. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök, purjolök och ost i formen. Salta lätt mellan varven och strö över timjan. Häll på mjölken. Grädda i 225° ca 30 minuter eller tills potatisen börjar mjukna och få lätt färg. Ta då ut formen.
    3. Dra skinnet av korven. Skär den i skivor och lägg dem överst i formen. Grädda ytterligare 5 - 10 minuter eller tills korven är genomhet och har fått lätt färg.
    4. Servera med råkost, bröd och senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben