Korvrätter kan vara mycket aptitliga om man bara tillagar dem med omsorg. Det här blir verkligen jättegott. Bekvämt är det dessutom att kunna laga hela middagen på ett enda fat i ugnen.
Ingredienser
8 potatisar
2 gula lökar
1 purjolök
smör eller margarin till formen
2 dl riven ost, ca 100 g
1 tsk salt
2 krm timjan
1 dl mjölk
400 g falukorv
Instruktioner
Borsta och skala potatisen. Skär den i mycket fina strimlor. Skala och skiva löken. Skölj och strimla purjolöken.
Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök, purjolök och ost i formen. Salta lätt mellan varven och strö över timjan. Häll på mjölken. Grädda i 225° ca 30 minuter eller tills potatisen börjar mjukna och få lätt färg. Ta då ut formen.
Dra skinnet av korven. Skär den i skivor och lägg dem överst i formen. Grädda ytterligare 5 - 10 minuter eller tills korven är genomhet och har fått lätt färg.