Lökflan med löjrom

Serverar: 8-10 portioner

Syrlig lök möter salt rom - mums skrev tidningen...mums säger jag!!!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 5 dl skivad schalottenlök
  • Smör
  • 1 dl dragonvinäger
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 ½ msk hackad färsk dragon
  • Flingsalt
  • Nymalen peppar
  • 150 g löjrom
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform med veckad kant som mäter 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ den i kylen i minst en timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca. 10 min.
    3. Fräs löken genomskinlig i smör utan att den tar färg, ca 8 min. Häll på vinägern och låt den långsamt koka in. Tillsätt grädden och koka in till hälften. Låt svalna.
    4. Rör i äggen, ett i taget. Blanda dragon, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna!
    5. Smaklig måltid!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben