Löklåda med matjessill

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En låda med härlig sälta och smak. Passar till middag, vickning eller buffé. Lättgjord och billig.

Ingredienser

  • 600-700 g potatis
  • ½ purjolök (100 g)
  • 1 gul lök (100 g)
  • 200 -300 g matjesfiléer med spad
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform väl. Skala och skär potatisen i tunna stavar. Strimla purjo och hacka gul lök. Häll spadet av sillen och spar det.
    2. Lägg hälften av det skurna i formen och lägg sillen ovanpå. Lägg på resten av det skurna och krydda över med salt och peppar.
    3. Vispa i en bunke ihop ägg, vispgrädde, tomatpuré, sillspadet och pressa i vitlöken.
    4. Häll över i formen och strö över ströbröd. Lägg några småklickar smör på topp.
    5. Placera längst ner i ugnen och grädda i 45-50 minuter. BON APETIT!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    thorning 20 juli 2015

    Så gott! Ändrade ingenting utan följde receptet till punkt och pricka. Jag ger Löklådan högsta betyg :)

    Anderstam 20 juli 2015

    Tackar & Bugar för det! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben