En låda med härlig sälta och smak.
Passar till middag, vickning eller buffé.
Lättgjord och billig.
Ingredienser
600-700 g potatis
½ purjolök (100 g)
1 gul lök (100 g)
200 -300 g matjesfiléer med spad
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
2 klyftor vitlök
2 msk smör
Salt
Vitpeppar
Ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsform väl.
Skala och skär potatisen i tunna stavar.
Strimla purjo och hacka gul lök.
Häll spadet av sillen och spar det.
Lägg hälften av det skurna i formen och lägg sillen ovanpå.
Lägg på resten av det skurna och krydda över med salt och peppar.
Vispa i en bunke ihop ägg, vispgrädde, tomatpuré, sillspadet och pressa i vitlöken.
Häll över i formen och strö över ströbröd. Lägg några småklickar smör på topp.
Placera längst ner i ugnen och grädda i 45-50 minuter.
BON APETIT!
Så gott! Ändrade ingenting utan följde receptet till punkt och pricka. Jag ger Löklådan högsta betyg :)
Tackar & Bugar för det! :-)