Serverar: 4 portioner
Underbart gott! Till denna mycket vinvänliga rätt passar fruktiga & smakrika röda viner som inte är alltför sträva. Du kan också välja vitt vin som är fylligt & smakrikt.
Sätt ugnen på 225°C. Halvera och kärna ur paprikorna till såsen. Pensla dem med olivolja och lägg dem med skalsidan upp på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills skalet börjar bubbla sig och mörkna. Lägg dem i en bunke och täck med plastfilm. Låt dem svalna och skala dem. Mixa paprikorna med vitlök och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen till 175°C. Skala och finhacka schalottenlök och rödlök. Finhacka purjolöken. Blanda ihop löksorterna på en tallrik. Vänd kycklingfiléerna i mjöl och rulla dem sedan i lökblandningen. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna på medelvärme. Salta och peppra. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och stek dem klara mitt i ugnen ca 25 minuter. Skala och riv rotfrukterna grovt på ett rivjärn. Blanda dem med timjan, salt och peppar. Häll i olja i en stekpanna. Pressa ihop de rivna grönsakerna till en kaka i pannan. Stek på medelvärme ca 10 minuter eller tills rotfrukterna har mjuknat. Vänd kakan efter halva tiden. Servera kycklingfiléerna med rotfruktsrösti och paprikasås.