Löksås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

kanon till fläsk

Ingredienser

  • 2 röda eller gula lökar
  • 25 g smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk ev . grädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken.
    2. Fräs löken mjuk i fettet utanatt den tar färg. Har man stekt fläst i pannan fräser man löken i fläskflottet.
    3. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken och låt såsen koka 3-5 min.
    4. Smaka av såsen med salt och peppar samt mjölk eller grädde. Om du vill ha färg, minska saltet och ha i soja

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    helena57 4 mars 2008

    verkligen kanongod sås, maken godkände den och det är ett verkligen gott betyg

    Nickegbg 8 juni 2008

    Jättegod, och lätt att göra. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben