Löksill

En klassiker på sillbordet

Ingredienser

  • 3 st stora saltsillar
  • eller en burk inläggningssill
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl ättika (24%)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk krossad kryddpeppar
  • 1/2 tsk krossad vitpeppar
  • 5 nejlikor
  • 2 lagerblad
  • Rödlök i skivor
  • Instruktioner

    Blötlägg saltsillen i ca 8 timmar/burksillen i 2 timmar. Låt alla ingredienser (ej rödlöken) sjuda upp under omrörning till sockret smält. Låt lagen kallna helt innan den slås på sillen, som delats i lagom bitar och varvats med rödlöken. Låt stå kallt i tre dygn.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4-6
    5
    5
    15 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben