Löksill, stekt strömming i ättika

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Vill dela med mig av min goda inläggningsättika som jag använder till löksill, stekt strömming, pressgurka m.m.

Ingredienser

  • 3 salta siller
  • 2 rödlökar
  • ca 10 krossade kryddpepparkorn
  • 1 grad Perstorps ättika
  • 3 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 10 stekta strömmingar
  • 1 gul lök
  • samma ättikslag som ovan
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättika, socker och vatten och slå på en flaska. Förvara i kyl. Blöta ur de salta sillerna. Skär i bitar och lägg i en burk. Skiva rödlökarna och lägg i. Krossa kryddpeparkornen och blanda i. Kan serveras efter ett dygn
    2. Stek strömmingen och lägg i en skål, varva med skivad gul lök. Slå över ättikslagen.
    3. Jättegott!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben