Löktårta från Alsace i Frankrike

Serverar: 4-6 portioner

Passar bra på buffén eller som kvällsgott med en grönsallad

Ingredienser

  • Deg
  • Knappt 3 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 5 stora gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 50 g riven ost
  • 1 km vitpeppar
  • Lite riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Deg: Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt äggulan och det kalla vattnet Arbeta degen smidig och låt sedan vila kallt minst 1 timme
    2. Gör under tiden fyllningen: Skala och hacka löken Fräs den ca 20 min på svag värme, utan att den tar så mycket färg
    3. Kavla ut degen tunt och kläd en smord kakform med den. Blanda löken med ägg, riven ost och kryddor.
    4. Häll blandningen i formen Grädda tårtan i ugn 200 grader ca 30-40 min tills den fått fin färg

    Liknande recept

    2 d 4 h 5 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben