Lövbiff a´ la Maintenon

Serverar: 4 portioner

En av mina älsklingsrätter. Den är väldigt mastig, men så otroligt god.

Ingredienser

  • 4 skivor lövbiff
  • Salt
  • Peppar
  • Röra
  • 1-2 hg rökt skinka
  • 2 hg färska champinjoner eller 1 burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • Grädde
  • Sås
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 5 dl gräddmjölk
  • Lite steksky
  • 1 äggula
  • 3-4 msk riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Haricot verts
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Dela lövbiffarna på hälften så att det blir totalt 8 bitar. Stek lövbiffen och krydda dem. Lägg dem sedan i en smord ugnsfast form. Häll sedan lite vatten i stekpannan och vispa så att det blir lite steksky.
    3. Finhacka skinkan och svampen och fräs detta i smör. Tillsätt tomatpurén och späd med lite grädde till en halvfast röra. Krydda med salt och peppar.
    4. Fräs smör och vetemjöl till såsen. Späd med gräddmjölken - lite i sänder, och tillsätt sedan stekskyn. Krydda såsen och dra den från värmen. Rör ner äggulan och osten.
    5. Lägg en kulle av röran på varje lövbiff. Häll över såsen och gratinera rätten i ugnen tills den fått vacker färg. Det tar ca 15 minuter.
    6. Serveras med kokt potatis och haricot verts eller en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben