Lövbiff med blomkål och bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt japanskt stuk har denna lövbiffrätt, som är riktigt snabblagad och kan ätas med pinnar.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 2 burkar (à 400 g) kidneybönor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl mager kesella
  • Rrivet skal av 1 lime
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krukor gräslök
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 1–2 msk (japansk) soja
  • 400 g lövbiff
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet, sjud blomkålen i det under lock cirka 5 minuter. Fiska upp med hålslev och blanda med väl sköljda röda bönor. Salta och peppra.
    2. Blanda kesella med limeriv, salt och peppar. Skär gräslök i korta bitar och blanda i.
    3. Smula buljongtärningen i kokvattnet, tillsätt soja och låt sjuda upp. Strimla köttet, låt sjuda ett par minuter i buljongen. Servera bönsallad och lövbiff i sky med gräslöksklick till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben