Lövbiffsrulader med ansjovis och gräddsås

Serverar: 4 portioner

En annorlunda variant av lövbiff.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 1 liten gul lök
  • Smör till stekning
  • 55 g anjovis
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 5 dl köttbuljong, fond+vatten
  • 6 kryddpepparkorn
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk gelé
  • 200 g gröna bönor
  • 1 liten hackad rödlök
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Pressgurka
  • Gelé
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den snabbt i smör, låt svalna. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar (spara spadet) och blanda med lök och persilja. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela lökfyllningen på köttet och vik långsidorna över fyllningen. Rulla ihop från ena kortsidan till ett paket, fäst med tandpetare.
    2. Bryn ruladerna, några i taget, i smör, lägg över efter hand i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt buljong och kryddpeppar. Koka upp och sänk värmen, sjud försiktigt under lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.
    3. Sila spadet, häll tillbaka spadet i grytan och koka upp, rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i skyn, låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med ansjovisspad, salt, peppar och gelé. Lägg ner ruladerna i såsen och låt dem bli genomvarma.
    4. Fräs börnor och rödlök snabbt i en het stekpanna, fukta med lite vatten som får koka in. Salta och peppra och servera till ruladerna tillsammans med kokt potatis, pressgurka och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben