Lofthusrullar av blandfärs

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

De blev till när vi hade varit i Egypten och ätit kofta som är rullliknande köttfärs.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 1 ½ dl vatten
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • ½-1 tsk svartpeppar
  • 1-2 tsk koriander
  • ½ tsk ingefära
  • 1 msk hackade örter (helst färska)
  • 500 g passerade tomater (finns att köpa i kartong)
  • Brieost
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbrödet i vatten och låt det svälla ca 20 min. Blanda ned kryddorna i färsen och det svällda ströbrödet.
    2. Rulla långsmala rullar och lägg brieost i mitten. Tryck till dem så de blir trekantiga. Stek dem i stekpanna ca 5 min.
    3. Efterstek dem i ugnen på ca 175 grader 15-20 min. Servera med potatismos och rödbetor.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-6
    4
    1
    1 h 45 min
    9
    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben