Lollos godaste sparris och västerbottenpaj
Oslagbar västerbottenostpaj med sparris, som jag brukar servera till grillat av alla dess slag. Skulle också lista den som det perfekta tillbehöret till havskräftor. Funkar även som förrätt med lite löjrom och crème fraiche, eller rökt lax. Ja, möjligheterna är oändliga! Räkna dock med att få dela ut receptet! Till många!
Ingredienser
Pajskal
100 g smör
1 dl keso
3 dl mjöl
Fyllning
Gul sparris på burk, eller färsk lätt förkokt grön Sparris
3 dl vispgrädde
4 ägg
ca 2-3 tsk Herbamare eller vanligt salt
ca 2-3 krm cayennepeppar
lite nymald svartpeppar
7-8 dl Västerbottenost
Instruktioner
- Gör pajdegen och låt vila ca 30 min i kylskåp. Tryck sedan ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga och förgrädda ca 10 min på 225 grader.
- Ta sedan ut pajskalet, och fyll med hela sparrisar. Snåla inte.
- Strö sedan över den härliga västerbottenosten, och häll slutligen på gräddstanningen. Grädda ganska långt ner i ugnen i ca 200 grader i 30-40 min. Kolla så att stanningen har "stannat".
- Ta ut och servera med fördel lite ljummen. Servera tillsammans med en stor härlig sallad, grillat kött, eller ännu bättre; till havskräftor!!
- Mumselimums!
Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (1)
En fantastiskt god paj. den bästa västerbottenostpaj mina gäster hade smakat enligt dem själva.