Lottas köttfärs i ugn

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis, fast
  • 150 g gratängost
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera tillsammans med bröd och en sallad.
    2. Om du ändrar antal portioner kan det påverka tillagningen, t ex ungstemperatur eller stektid.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    vanillalover 19 november 2008

    Underbar rätt! Lättlagad, snabb och god! hade dock betydligt mer kryddor i eftersom jag tyckte den i ursprung var lite "mesig". Jag hade bla. Thai black pepper i. /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben