Lussekatter med dinkelmjöl

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegoda!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 paket saffran
  • Ca 10 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula ner jästen (rött paket) i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör tills jästen löses upp.
    3. Stöt saffranet ihop med lite av strösockret och häll i bunken ihop med salt, resten av strösockret och ägget och russinen. Ha i mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken och är slät och fin.
    4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
    5. Knåda degen och dela den i två delar. Rulla degen och skär varje del i ca 10 bitar och forma till lussekatter och jäs på plåt under bakduk i 30 minuter.
    6. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna och dekorera med russin innan du sätter in dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben