Lyxig Fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det här är bra bjudmat som går bra att göra iordning i god tid. det är bara att grädda strax innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 3 plattor djupfryst smördeg
  • 600 gr fläskfilé
  • 3/4 tsk salt
  • Fyllning
  • 250 gr färska champinjoner
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöks klyfta
  • 100 gr rökt skinka
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost ( valfri ost )
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Bryn filén runtom i lite margarin. Låt den eftersteka ca 5 minuter på svag värme. Krydda. Låt filén kallna. Skär den i skivor. 2. Tina smördegen enligt anvisning. Lägg plattorna lite omlott och kavla ut dem så att de täcker hela filén. 3. Skiva svampen. Skala och finhacka lök samt vitlök. Hacka skinkan. 4. Fräs lök, svamp i lite margarin tills all vätska kokat in. Tillsätt creme fraiche och skinka. Låt allt koka ihop. Smaka ev av med lite salt och peppar. 5. Strö ca hälften av osten mitt på smördegen. lägg hälften av svampröran över. Lägg ihop fläskfilén så att den ser hel ut och lägg den över svampröran. Lägg den resterande svampröran över och strö på osten. Vik ihop smördegen till ett paket, nyp ihop skarven. lägg det på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. 6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills längden har fått fin färg. Bjud grönsaker och eventuellt kokt ris och sås, en gorgonzolasås till ger extra sting.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben