Madeiradoftande saute på viltlever och potatisrösti

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g rådjur- eller älgkalvlever
  • (putsad fri från hinnor och blodkärl)
  • 1 stor gul lök
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1,5 dl madiera
  • 2,5 dl bra sky helst hemkokt
  • salt, peppar
  • 4 bakpotatisar kokta 10 minuter med skalet på
  • 50 g smör
  • 0,5 dl majsolja
  • salt, peppar
  • persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala potatisen och riv på den grova sidan. Stek sedan i panna med fettet blandat och gyllenfärgat, Stek en stund och platta till och forma som en rösti. Vänd och stek klart. Finhacka löken och stek den först lite gyllene i smöret, lyft ur låt fettet vara kvar. Putsad lever skäres till fina strimlor och stekes i omgångar kort och hett så att levern har fin färg men fortfarande är röd inuti. Lyft ur och i med löken och mjölet som får fräsa ihop en stund. Slå sedan i madeiran och skyn och låt det hela koka ihop till simmig konsistens. Röstin kan hållas varm under den tillagningen. Krydda nu såsen och lägg i levern som kokas upp hastigt.
    2. Serveras direkt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben